BIO Maca 125g

 
  • 1 z 2
 

Plodina maca, která je přezdívána jako „peruánský ženšen“ (přestože není s ženšenem příbuzná) pochází z And a je po staletí dobře známá jako adaptogen (prostředek proti stresu). Kromě toho jsou odpradávna popisovány její vynikající účinky na zvýšení vitality, výdrže, plodnosti a sexuálního zdraví.

Dostupnost Vyprodáno
145 Kč    
Kód produktu 5602353904414
Výrobce ISWARI
Kategorie Superpotraviny,BIO Zdravá výživa
 
 

Plodina maca, která je přezdívána jako „peruánský ženšen“ (přestože není s ženšenem příbuzná) pochází z And a je po staletí dobře známá jako adaptogen (prostředek proti stresu). Kromě toho jsou odpradávna popisovány její vynikající účinky na zvýšení vitality, výdrže, plodnosti a sexuálního zdraví. Pro účely konzumace se používá kořen bílé barvy podobající se naší ředkvičce.

Podrobný popis:
Maca se pěstuje v nadmořských výškách okolo 4.000 m n.m. v peruánských Andách. Již před Inky žijící národy dobře znaly pozitivní účinky této plodiny na naše zdraví. Inkové pojídali macu před bitvami pro zvýšení vitality, ale po bitvě měli bojovníci zákaz její konzumace, aby byly ženy na dobytých územích chráněny před zvýšeným libidem vojáků.

Od šedesátých let 20. století potvrdily experimenty v západních laboratořích pozitivní vliv maky na reprodukční a sexuální funkce žen i mužů: plodnost, potence u mužů, zvýšení libida, snížení problémů při menstruaci a menopauze, pozitivní vliv na hormonální hladiny v těle.

Maca zvyšuje hladinu kyslíku v krvi, čímž dodává vitalitu a výdrž. Kromě toho zlepšuje funkci neurotransmiterů v mozku. Maca je typický adaptogen, čili pomáhá vyrovnat se organismu se zátěží a stresem. Rovněž prospívá lidem během rekonvalescence, protože je lehce stravitelná a obsahuje přirozeně vysoké množství minerálů a sterolů.

Maca obsahuje přibližně 60 % sacharidů a 10 % vysoce kvalitní bílkoviny se 17 aminokyselinami (z nich sedm esenciálních).

Z minerálů je maca bohatá na selen, vápník, magnesium a železo.

Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v plodině maca na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů. Děkujeme za pochopení!

ZPŮSOB POUŽITÍ: Maca je zejména kořenová plodina, kterou je možné běžně konzumovat bez negativních vedlejších dopadů. V Peru se využívá mnoha způsoby, ale nejčastěji se vaří. Ve své domovině má však pestrý způsob využití včetně mouky pro pečení nebo přípravu kaší. Pro nejlepší účinek doporučujeme používat jednu polévkovou lžíci macy od Iswari denně. Prášek můžete přidat do müsli, salátů, polévek, pudinků, koláčů, džusů, apod. Nejlépe používejte při teplotách nižších než 42 °C, aby byly zachovány všechny původní nutriční hodnoty. 

Ø Výživové údaje ve 100 g výrobku:

Energetická hodnota  1360 kJ / 325 kcal 
Tuky  4,0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g)
Sacharidy  71,0 g (z toho cukry 32,0 g)
Bílkoviny  14,0 g 
Sůl  45,0 mg 
Vláknina  4,8 g 

 

Certifikát BIO
Složení: 100% bio maca

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: