Masticha, normální zažívání přírodní cestou

Dobrý pocit v žaludku, žádné pálení a pocit tíhy, bez kyselosti a zápachu v ústech – to by měl být výsledek normální činnosti zažívacího systému. A znáte to, výsledkem normálního trávení je nakonec i celkové dobré psychické rozpoložení. S mastichou toho můžete dosáhnout čistě přírodní cestou.

Co je chioská masticha

Masticha, pryskyřice z řečíku lentišku, je používaná v medicíně, farmakologii a v kosmetice podle dosavadních zjištění přibližně od počátku letopočtu. Výskyt účinné mastichy je spojen s jižním regionem ostrova Chios, jinde na světě ji nenajdete.

Tato čistě přírodní substance si naši pozornost zaslouží hlavně pro svou účinnost v gastrointestinálním traktu – v celém systému od úst, přes jícen a žaludek až po střeva. Jednoduše řečeno, užívání chioské mastichy normalizuje zažívání a celkově příznivě působí na činnost zažívacího systému.

Užívání mastichy

Žvýkání surových mastichových krystalů je tradiční forma užívání. Dnes ji vyhledávají zejména příznivci neopakovatelné chuti a vůně, která se při žvýkání uvolňuje.

Pro vyšší účinnost se v současnosti využívá mastichový prášek v kapslích. Pokud trpíte žaludečními potížemi, je doporučená denní dávka mastichového prášku 1,4 g denně. Pro prevenci a normalizaci zažívání postačuje 200 – 700 mg denně.

    masticha

Mastichové kapsle Masticlife

Mastichové kapsle Masticlife jsou vyráběny z originální chioské mastichy. Surové pryskyřičné kousky se mechanicky zbavují hrubých nečistot a posléze na automatické lince i jakýchkoli nežádoucích příměsí. Ještě přímo na řeckém Chiu se čistá pryskřice drtí na prach a poté již putuje v chlazeném stavu k plnění do kapslí vegan standardu.

Pokud pociťujete potíže s trávením, zvolte Masticlife Strong&Pure, nejúčinnější čistou formou. V nižší dávce tuto formu využijete i pro prevenci. Kapsle má obsah 350 mg, takže se jednak pohodlně polyká a potom umožňuje přesné dosažení doporučené denní dávky.

Pro dlouhodobé preventivní užívání jsou vhodné Masticlife Prebiotic s přidaným přírodním prebiotikem – čekankovým inulinem. Kapsle obsahuje 222 mg mastichy a 147 mg inulinu.

Pro podporu imunity je k dispozici Masticha+ Vitamin D3, která kromě mastichy obsahuje i doporučenou denní dávku vitaminu D.