Balíme naše zásilky ekologicky?

Občas obdržíme email, že sice prodáváme přírodní a eko produkty, ale v zásilce je stejně ta neekologická bublinková folie. Rádi bychom Vám přiblížili, jak to u nás s tou ekologii tedy je :)

Uvědomujeme si, že pokud prodáváme ekologické produkty, sami se musíme chovat ekologicky a zanechávat za sebou co nejmenší ekologickou stopu. A nad balením jsme si opravdu lámali dlouho hlavu. Aby bylo hezké, ekologické a hlavně funkční. Zkoušeli jsme všechno možné a nemožné. A ne vždy úspěšně. :)

Ale, minulý rok jsme uzavřeli dohodu s významnou firmou na opravu kávovarů, která nám poskytuje použité krabice a výplně. Součástky do kávovarů se vybalí a krabice a výplň, která by skončila v kontejneru, putují k nám a vše ještě jednou poslouží. Do těchto použitých, ale hezkých krabic balíme 80% zásilek. Co se týká výplně, používáme BIO Flopack (malé zelené tělíska) plně kompostovatelné, recyklované vzdušné polštáře nebo zrecyklovanou bublinkovou folii. V současnosti výplň, kterou naleznete ve Vaši zásilce je z 90% "recyklát", který se používá již po druhé. Nebojte se, vše je přebráno a pečlivě kontrolováno.

Tím, že používáme podruhé tyto obalové materiály, ušetříme spoustu energie, peněz a zajistíme, že se kvůli činnosti MAUR.cz nemusí vyrábět další obalové materiály.  a poslední rok jsme krabice a výplň, kterou kupujeme zredukovali o 80% procent a dále přemýšlíme, jak toto číslo ještě navýšit.

Tam kde ještě "bojujeme" je nahrazení akrylové lepící pásky na lepení zásilek, kde již několik měsíců testujeme papírovou - plně recyklovatelnou jako papír a nahrazení stretch folie u eko drogerie. Přece jen uvolněný uzávěr u tekutého prášku nadělá v balíku dost paseky, tak to nechceme podcenit. :)

Nicméně, zabalení zásilky je a bude vždy kompromis mezi očekáváním zákazníka (každý chce za své peníze obdržet neporušené zboží), pravidly dopravců, pravidly balení BIO produktů a ekologií.  

Ale chtěli jsme Vám jen ukázat, jak přemýšlíme a co všechno pro ekologii při balení Vaši zásilky děláme. Každý, kdo obdrží naší zásilku nám může pomoci tím, že obalové materiály správně vytřídí do tříděného odpadu. Proto chystáme do každého balíku malou prosbu, jak naše obaly správně vytřídit tak, aby naše ekologická stopa byla úplně co nejmenší. Moc za to děkujeme.

Děkujeme, že jste s námi.

Celý tým MAUR.cz