BIO KONOPÍ – ÚČINNÝ POMOCNÍK PŘI ATOPICKÉM EKZÉMU A LUPÉNCE

Konopí má výrazné protizánětlivé, hojivé, antibakteriální a antivirální účinky. Z konopných semen se lisováním za studena vyrábí konopný olej, který obsahuje omega-6 a omega-3 kyseliny v ideálním poměru 3:1 „Je jedním z nejcennějších olejů rostlinného původu. Obsahuje až 80 % nenasycených mastných kyselin, které si naše tělo nedokáže vyrábět samo, ale jsou velmi důležité pro správnou funkci pokožky. Konopí dále obsahuje vitamíny (A, B-skupiny, E, C a D), minerály (vápník, hořčík, draslík a železo), fytosteroly a rostlinná barviva (chlorofyl, karotenoidy).

BIO Konopí se ukazuje jako účinný pomocník při léčbě širokého spektra kožních problémů, od svědění a dermatitid, přes atopický ekzém až po lupénku. Konopí se tradičně používá pro léčbu onemocnění, která se projevují zhoršeným stavem pokožky. Konopný olej a extrakt z konopných semen má výbornou schopnost harmonizovat stav kožních buněk, vyrovnávat hydratační, lipidovou i pH rovnováhu pokožky a obnovovat její přirozený ochranný mikrofilm.

psoriasis-day-2-1080x675

Pokožka u lidí trpících ekzémy nebo lupénkou je velmi suchá, šupinatá a citlivá, v některých případech se objevují i mokvající ložiska. Pro dlouhodobý efekt je důležité o pokožku pečovat denně, dopřát jí dostatečnou hydrataci a promašťování, používat šetrné mycí a kosmetické prostředky. Tak lze účinně předcházet jejímu vysoušení, popraskání, svědění a následnému škrábání.

Klasické prostředky k ošetření ekzémů a lupénky obsahují hormony a antibiotika, která při dlouhodobé aplikaci přispívají k toxické zátěži organizmu. Při jejich používání dochází k návratu zhoršeného stavu pokožky při jakékoliv změně (například počasí a stres). Přírodní produkty firmy Annabis tyto problematické látky neobsahují. Velmi účinné jsou přípravky s vysokým obsahem konopného oleje, kde pravidelnou aplikací lze výrazně podpořit zlepšení celkového stavu a vzhledu kůže. Na zklidnění svědivosti jsou vhodné masti s obsahem zinku. K dezinfekci mokvajících ložisek na pokožce se s úspěchem využívají přípravky s éterickým olejem Tea tree nebo solí z Mrtvého moře.

Kosmetické vlastnosti konopného oleje:

  • rychle se vstřebává do pokožky a proniká do hlubších vrstev tkáně, tím napomáhá regenerovat pokožku
  • má hydratační účinek, zvyšuje hladinu zadržené vody, díky čemuž zvláčňuje pokožku
  • obsažené esenciální mastné kyseliny zmírňují nebo odstraňují suchou pokožku, drobné kožní oděrky, akné, ekzém a psoriázu
  • podporuje hojení různých kožních problémů
  • účinně působí proti svědění

 

Pro úspěšný boj proti těmto kožním onemocněními je dobré dodržovat několik zásad: psychickou pohodu, dostatečný pohyb, posilovat imunitu, dodržovat pestrou a vyváženou stravu, dostatečný spánek a pitný režim.