La Maison du Savon de Marseille

Na jihu Francie mezi levandulovými lány najdete malou firmu, která ctí staré tradice a postupy při výrobě kosmetiky a hlavně originálního Marseillského mýdla. Tato firma je La Maison du Savon de Marseille. Název sice dlouhý, ale ve volném překladu bychom firmu asi pojmenovali jako Mýdlový dům Marseille. Název totiž odkazuje na dlouhou historii výroby mýdla v této části Francie.

Když jsme se rozhodovali, zda výrobky této firmy zařadit do sortimentu MAUR.cz, nebylo moc co řešit. Kosmetika není testovaná na zvířatech, používá výhradně přírodní ingredience, je vhodná i pro citlivou pokožku a navíc dodržuje staré originální receptury. Takže splňuje veškeré požadavky, abychom ji mohli do našeho sortimentu zařadit. A nááááherně voní. :-)

Firma vyrábí tři produktové řady: mýdla, výrobky z oslího mléka a produkty z originálního arganového oleje z Maroka.

Krásná voňavá mýdla z arganového mýdla, bambuckého másla, oslího mléka i dermatologická mýdla. Opravdu si vybere každý. Na MAUR.cz najdete jen část širokého sortimentu. Věříme, že se nám podaří sortiment těchto úžasných mýdel rozšířit a nabídneme Vám plnou šíři této značky. Za zmínku i stojí originální Allepo mýdlo (název je podle syrského města odkud pochází receptura). Název města jste mohli slyšet hodně ve sdělovacích prostředcích, protože právě toto město je dnes zcela zničeno válkou v Sýrii.  Zpátky k mýdlu. Toto tradiční mýdlo z Aleppa je jedno z nejjemnějších mýdel. Je určeno pro všechny typy pokožky, včetně citlivé. Allepo mýdlo čistí jemně a bez podráždění. Doba zpracování Aleppo mýdla je 9 měsíců!!! Mýdlo je vyrobeno z olivového oleje, vavřínového oleje a přírodní sody - nic jiného! Taky doporučujeme vyzkoušet i mýdla DUO, kde je základem mýdlo z organického oslího mléka.

 

gamme-savons-de-marseille

Produkty z oslího mléka této firmy jsou něco jedinečného.
 

Oslí mléko se používá v kosmetice už od starověku. Říká se, že Kleopatra, královna Egypta, právě díky koupeli v oslím mléku si zachovala svou krásu a mladou pleť. V římských časech bylo oslí mléko velmi vyhledávané římskými bohatými občany pro svou úžasnou hydrataci a zachování mladické pleti. Dokonce se traduje, že za napoleonských dob koupele v oslím mléku dámám zajišťovala bělost pleti, která byla ve vyšších kruzích nutností.

Firma La Maison du Savon de Marseille vyvinula  kompletní řadu kosmetiky z čerstvého organického oslího mléka. Oslí mléko se vyrábí na oslí farmě v srdci Francie v kopcích u městečka Ger. Tato oslí farma je členem organizace APLA ( "Sdružení výrobců oslího mléka") což zaručuje výjimečnou kvalitu výrobků a dodržování správného ekologického chovu. V této řadě najdete mýdlo, sprchový gel, pěnu do koupele ale i pleťový krém, který předepisují i někteří dermatologové.  Celá řada této kosmetiky je vhodná pro děti i dospělé.

Oslí mléko má totiž úžasné složení a blahodárně působí na pokožku. Je bohaté na vitamíny A, B1, B2, B6, D, C, E, minerální látky a stopové prvky. Jeho jedinečné složení z bílkovin, fosfolipidů, ceramidů a sacharidů má uklidňující a regenerační vlastnosti.

Vyzkoušejte, veříme, že budete nadšeni jako my.