Můj boj s pupínky na obličeji

Vážené dámy,

                     Vy, které trápí akné, jistě znáte, co to jsou nechtěné pupínky na obličeji. Vy, co tento problém nemáte, můžete někomu se stejným problémem doporučit, co jsem sama vyzkoušela.

Tak jak jsem už zmínila, stále mě trápily nechtěné pupínky na obličeji a to rozhodně nepatřím k žádným teenagerům.

Zkoušela jsem snad úplně vše, jak drahé prostředky značkových firem, tak levné „zaručeně fungující“. Musím říci, že většinou nic nezabralo, v některých případech se dokonce pupínky ještě zhoršily. Snažila jsem se upravovat stravu, od jednoho homeopata jsem se dozvěděla, že nemám jíst těstoviny. Obecně se říká, že není dobrá čokoláda, ale i po vysazení čokolády, stále žádný výsledek.

Samozřejmostí byla pravidelná kosmetika, po které jsem skoro týden nemohla mezi lidi :-).

Když už jsem svou marnou snahu o to, abych vypadala normálně a nemusela na veřejnost vycházet pouze s 1 cm make-upem, skoro vzdala, napadla mě spásná myšlenka. Zkusila jsem použít přírodní kosmetiku. Ale všeho moc škodí a to i v tomto případě. Tedy..., když je něco přírodní, tak nemohu toho na sebe naplácat kila.

I když nám výrobci říkají, že tento výrobek zaručeně funguje na problematickou pleť, pokud „splácám“ více výrobků, zas nepřijde, alespoň v mém případě, očekávaný efekt.

Já jsem na svoji pleť vyzkoušela Tea tree sprchový olej, který používám na mytí celého těla a to i na svého šesti letého syna. S tímto olejem se ve sprše celá umyji a to včetně obličeje. Při utírání přirozeně utřu i obličej a tím se zbavím případného přebytku mastnoty. Pak už nepoužívám žádné jiné odličovací prostředky, žádné vody, žádné mléka, žádné noční krémy, prostě nic. Tea Tree olej spolehlivě vše odstraní i včetně make-upu.

No a teď již k zmiňovanému make-upu. Vysledovala jsem, že pupínky se mi dělaly i z používání make-upu a opět stejná písnička. Vyzkoušela jsem od opravdu drahých značkových až po levné a stále stejný problém. A tak jsem k Tea Tree sprchovému oleji přidala CC tónovací přírodní krém  8 v 1 od Lavery. Tento krém má jemný přirozený odstín, a proto již nemusím použít make-up. Navíc hydratuje moji pleť, rozjasňuje a sjednocuje ji, zakrývá nedokonalosti, zakrývá pigmentové skvrny, vyhlazuje drobné vrásky, zpevňuje pleť, chrání proti volným radikálům a dokonce i obsahuje ochranný UV faktor SPF 6.

Pokud se mi přeci jen nějaký ten pupínek vylíhne, hlavně před menstruačním cyklem, používám korekční tyčinku 2v 1 s BIO mátou a zinkem od Lavery, která na jedné straně má korektor a na straně druhé zklidňující roll –on, který dokáže okamžitě a hlavně úspěšně moje pupínky hojit. Zinek obsažený v přípravku pak působí protizánětlivě a upravuje tvorbu mazu a esenciální mátové oleje působí proti zánětům a virům.

Nic jiného dnes nepoužívám, žádné odličovače, žádné krémy, žádné profesionální kosmetičky, pleť mám o 100% lepší a hlavně se lépe cítím.

Co ještě mohu doporučit, ze své zkušenosti, je použití čistící masky. Přeci jen jsem občas cítila, že moje pleť potřebuje nějakou masku a tak, cca jednou za dva měsíce, použiji hloubkově čistící masku s BIO mátou, solí z mrtvého moře a minerálním jílem od Lavery. Všechny tyto mnou vyzkoušené výrobky, jsou cenově dostupné a,troufám si říci, že si každá vyberete. 

Monika