Garantovat doručení do Vánoc můžeme pro objednávky odeslané do 18.12. do 12.00 hodin. Platí pro objednávky zaplacené nebo na dobírku, pro zboží skladem a pro dopravce DPD a výdejní místa Zásilkovny.

Na co použít Kokosový olej v kuchyni

Kokosový olej je výborný i jako potravina. Má lahodnou chuť i vůni a pokud je za studena lisovaný (panenský), uchovává si vitamíny A, C a E. Také obsahuje lidskému tělu prospěšné mastné kyseliny, především kyselinu laurovou, která je důležitou složkou mateřského mléka.

Kokosový olej v organismu úspěšně ničí infekce, plísně, kvasinky a viry a je také protizánětlivý. Antivirové vlastnosti kokosového oleje vám pomůžou ochránit vás před takovými onemocněnými, kterými jsou: chřipka, herpes, spalničky, žloutenka typu C a další. Kokosový olej je nejlepší používat syrový, avšak uplatní se ve vaší kuchyni i tehdy, pokud vaříte nebo pečete.

Kokosový olej můžete používat i na smažení. Je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Je výborný pro přípravu palačinek, orientální kuchyně, vajíček i zeleniny. Přidejte si jej ráno do obilné kaše, dejte si jej do salátu nebo namažte na chleba. Skvěle se dá využít i při pečení vánočního cukroví.

 

pár tipů:

BIO panensky kokosovy olej RAW 450ml_1

  • Pečete chleba? Zkuste do receptury místo másla či stolního oleje přidat Kokosový olej. Jemná chuť a lahodná křehkost pečiva vás určitě nadchne.
  • Rychlý a delikatesní recept: Oloupané půlené brambory vydatně potřete Kokosovým olejem a dejte péct do trouby na cca 40 minut (po 20 minutách otočte, aby se opékaly i z druhé strany). Po upečení ozdobte bylinkami a osolte mořskou solí, nebo třeba pálivou kořenící pastou. Kokosový olej dodá pečeným bramborům chuť exotiky. Uznání vašich spoluhodovníků je zaručeno!
  • Grilujete? Vyzkoušejte Kokosový olej jako základ do grilovacích past a směsí. Tip na originální grilovací směs: Pro nový rozměr chuti smíchejte Kokosový olej, sůl a trochu nasekané citronové trávy.
  • Kokosový olej ocení i děti, stačí rozpustit lžičku kokosového oleje na oblíbené obilné kaši. Okouzlí je oříšková kokosová chuť a nový zážitek.
  • V našich krajích máme chuť kokosu spojenou spíš se sladkostmi. Kokosový olej se ale výborně hodí i do kořeněných, slaných či ostrých pokrmů, kterým dodá jedinečnou chuť. Zkuste třeba
    přidat kokosový olej do majonézy.

Dobrou chuť :-)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.