Jak prát bambusové ručníky

Díky výjimečným vlastnostem výchozí suroviny - bavlny a bambusového vlákna, dochází k problémů většinou nesprávným zacházením s ručníky a osuškami nebo nevhodnou péčí.

Stačí dodržet pát základních věcí a ručníky a osušky Vám budou dlouho a dobře sloužit k Vaší plné spokojenosti.

1. Před prvním použitím doporučujeme ručníky samostatně vyprat. Zabráníte tak uvolněným vláknům „přilepit" se na oblečení.

Proto je nutné opatrně zacházet s Vaším novým ručníkem nebo osuškou, abyste předešli možným zatrhnutí oček (zlomenými nehty, prstýnky, zipy atd.) ještě před prvním vypráním, během něhož dojde k nepatrnému sražení, čímž se očka pevně uchytí do tkaniny a osušky jsou připraveny k prvnímu použití.

2. Úplně stačí, když ručníky i osušky budete prát při teplotě 40°C, řádně vymácháte a poté pokud si přejete, mohou být sušeny v sušičce s nízkým tepelným nastavením.

3. Nedoporučujeme používat na ručníky avivážní prostředky, jelikož vyplňují mezírky ve tkanině a následně dochází ke snížení savosti.

4. Osušky nebělte a nečistěte chemicky.

5. Při praní a žehlení vždy dodržujte pokyny uvedené na štítku produktu.

V případě, že by jste hledala vhodný antialergický prací prostředek pro citlivou pokožku, doporučujeme se podívat na naši nabídku eko drogerie.