..a v čem maminko perete?

.....a v čem maminko perete?

Divný název článku, že:-) Ne, to byla jen otázka naši lékařky na alergologii  po několikáté návštěvě.

Ale hezky popořádku. Naše dcera měla v té době 3 roky a stále jsme se nemohli zbavit různých rým, ekzemů a vyrážek na těle. Z počátku jsme si mysleli společně s alergoložkou, že to bude nějaká potravinová alergie. Příznaky byly chvíli lepší, chvíli zase horší a všichni jsme si mysleli na alergii na některou složku ve stravě.

Tak jsme začali zkoušet různé potraviny a zase je vysazovat, abychom poznali zda se něco změnilo a zda je to zrovna ten správný alergen. Po několika měsíčním sledování jsme si mysleli, že by to mohla být čokoláda, pak lepek a rajčata.  Chvíli jsme se radovali, že jsme na to přišli a za týden bylo zase vše jinak,strašné. Rovněž následovalo testování na alergologii na různé alergeny. 

No a pak se to stalo, paní doktorka, se zeptala: " ..a v čem perete maminko".

V čem bychom prali, tak jako všichni ovlivněni televizní reklamou, v prášku začínajícím písmenem A.  Paní doktorka se zamyslela a říká: " ..a Vy v tom perete i spodní prádlo 3leté hočičky? Tak to se nemůžeme divit těm alergickým reakcím. Zkuste změnit prací prášek."

Změnili jsme úplně systém praní. Začali jsme používat prací prášek KLAR pro alergiky a úplně jsme vyloučili standardní prací prášky i aviváže.  Vyrážky a ekzémy začali pomalu ustupovat.  Jak prosté, alergie se vždy zhoršila, když si dcera vzala čerstvě vyprané prádlo v konvenční pracím prostředku.

Říká se, že ekologické prací prášky moc dobře neperou. Musíme říct, že prací prášek KLAR - Colour, používáme od doby kdy měla dcera problémy a používáme jej dodnes a jsme spokojeni.  Začali jsme používat i KLAR aviváž. Když chceme, aby prádlo vonělo a nevadilo to dceři tak použijeme Aviváž s svěží s BIO verbenou a BIO eukalyptem.

Když jsem se o ekologické praní začali více zajímat, nechápeme jak jsme mohli dřív prát v "chemičce" plné ropných produktů, zesvětlovačů a syntetických parfémů.

....a v čem perete Vy ????

 Článek byl napsán na základě reálné zkušenosti zákazníka MAUR.cz