BABY FOOT japonská domácí pedikúra

Překlad článku z francouzského vydání časopisu ELLE.

Vyzkoušela jsme za vás...

Japonsko zaplavily masky na chodidla v ponožkách - Baby Foot, pokud je nemáte, pak je určitě najdete v koupelně u kamarádky. Vyzkoušela jsem je za vás. A čím mě dostaly? To hned pochopíte! Jste -li citlivější nátury raději ve čtení nepokračujte.

V Japonsku je to jednička už 17 let. A kdo tuší, jak nároční jsou japonští přátelé, určitě se nediví, že právě tyhle fusky ve mě probudily novinářskou zvědavost.

Baby Foot jsou zjednodušeně řečeno dvě igelitové ponožky, které dokážou během dvou týdnů proměnit vaše chodidla v miminkovské nožičky. Opravdu je budete mít jemňoučké jako novorozenec. A to kvůli tomu nemusíte nikam na pedikúru, obejdete se bez škrabky a dalšího náčiní a neuroníte přitom ani slzu. Tak co? Už máte chuť to vyzkoušet?

Já jsem pro testování využila večer, kdy můj přítel nebyl doma, nebudu ho přece strašit nohama v igelitových návlecích naplněných jakousi tekutinou s ovocnými kyselinami a rostlinnými výtažky. Když jsem si vyrazila do kuchyně připravit těstoviny, ujely mi trochu nohy. Díky páskům kolem kotníků ale obsah zůstal na svém místě. Jen si připadáte jako když máte na nohách plastové pytlíky ze supermarketu. Když uplynula doporučená hodina, sundala jsem ponožky, umyla si nohy a těšila se na efekt. Uplynulo 5 dní a nic se nestalo, když se nic nedělo ani šestý den, byla jsem zklamaná, „no jo, asi to na mě nefunguje”.

„Máš nějak suché nohy,“ konstatoval můj partner.

A pak jednoho dne, na hodině jógy, kdy se mi nohy proplétaly v neuvěřitelných pozicích, se mi chodidla začala loupat a cáry kůže padaly na perfektně udržovaný koberec v tělocvičně.

A pak to pokračovalo. Z chodidel se mi uvolňovaly a opadávaly kusy kůže, děti reagovaly zděšenými výkřiky a partner si ode mě držel patřičný odstup. Ano, v téhle fázi není vhodné vystavovat nožky na odiv. Zbytky kůže jsem měla nejen na ploskách, ale i mezi prsty a na nártech. I moje ségra se lekla, když mě viděla, jak si sundávám ponožky“ Holčičko, co to máš s nohama?“

A pak stejně rychle, jak to začalo, to i skončilo. A výsledek? Dámy a pánové, prostě nádhera! Nikdy jsem neměla tak hebké nohy. Krásné, jemné, elegantní. Připadala jsme si jako znovuzrozená.

BabyFoot za mě tisíckrát ano.