Bambusové vlákno - materiál budoucnosti!

Zapomeňte na oblečení ze syntetických materiálů. Máme pro vás příjemnější a navíc ekologickou variantu - oblečení s bambusovým vláknem.

bambusova-kosilka

Bambus je travina s extrémně krátkou dobou růstu. Během jednoho dne doroste o 1 m a nejvyšší rostliny dosahují až 40 m na výšku. Využití je různé, už staletí se používá jako stavební a konstrukční materiál, k výrobě nábytku a v posledních několika málo letech také v oděvním průmyslu. Hovoří se o něm jako o materiálu budoucnosti.

Kromě toho, že pěstování bambusu není nikterak náročné, jihoafričtí vědci ze Stellenbosch University v roce 2011 zjistili, že obsahuje látku zvanou “bamboo kun”. Tato látka chrání rostlinu před bakteriemi a plísní, proto se pro jeho pěstování nepoužívají žádné pesticity a jeho produkce je tak veskrze ekologická.

Tuto jedinečnou látku si zachovávají i samotná bambusová vlákna. To oceníte zejména při nošení bambusového oblečení v parném létě či při sportu. Díky antibakteriálním vlastnostem eliminuje až 70 % nežádoucích bakterií a zabrání vzniku nežádoucích pachů.

Určitě také oceníte jeho jedinečnou schopnost absorbovat vlhkost a vyrovnávat teplotní rozdíly. Oblečení má celkově až 3-4 krát větší savost než bavlna. Saje a odpařuje pot, udržuje tak na pokožce přirozené prostředí a prádlo se na pokožku nelepí. Díky své mikrostruktuře zůstává bambusové vlákno v horkém počasí chladnější než bavlna a v zimě naopak příjemně zahřívá. Tyto termoregulační vlastnosti jsou srovnatelné se syntetickými vlákny z nichž se vyrábí funkční prádlo. Jde však o přírodní alternativu a proto je vhodnější i  pro osoby s citlivější pokožkou.

Bambusové vlákno vás příjemně překvapí při každém dotyku svou jemností, které jde přirovnat k hedvábí či kašmíru. Kromě své prodyšnosti, antibakteriálním a termoregulačním vlastnostem je také velice pružné. Díky tomu se krásně přizpůsobí všem křivkám vašeho těla.

Vyzkoušejte na vlastní kůži noční košilky a pyžama nebo kvalitní sportovní oblečení z bambusového vlákna.