Provoňte si podzim! Proč zvolit sojovou svíčku radši než klasickou?

Léto nás zase na rok opustilo a nastává doba svetrů, bund a nepříjemného chladu, který pociťujeme na kůži často i poté, co se vrátíme domů. Kromě nutného topení si ale můžeme domácí pohodu doplnit i krásnou vůní – například pomocí vonné svíčky – a na chlad úplně zapomenout.

vune

V běžné nabídce najdete samozřejmě množství vonných svíček. U nás na Maur.cz preferujeme vonné svíčky sojové. Proč?

Věděli jste, že při zapalovaní běžných svíček byste měli větrat? Ano skutečně. Při jejich spalování se totiž s kouřem do vzduchu uvolňují jedovaté zplodiny. Přesto informace o nutnosti větrání na mnohých svíčkách úplně chybí.

Oproti tomu sojové vonné svíčky mají tu výhodu, že tyto látky neuvolňují, nezvyšují množství CO2 ve vzduchu a jsou tak šetrnější nejen k našemu zdraví, ale také k životnímu prostředí.

Životní prostředí nezatěžuje ani obal našich vonných svíček. Jsou totiž baleny ve skleněných nádobách s víkem z korku. Štítek je z přírodního hnědého papíru a připevněn je jutovým provázkem.

Další výhodou sojových svíček je to, že vosk vyrobený ze sojových bobů hoří déle. Naše svíčky hoří krásným čistým plamenem kolem 20 hodin. Toho se u běžných svíček nedočkáte. Navíc, jak už bylo řečeno, plamen je bez kouře a bez sazí.

 Na Maur.cz máte na výběr z mnoha různých vůní. Velmi oblíbená je například vůně fialek, levandule, či ledových bylin. V nabídce máme ale i takové vůně jako vanilkové pečivo, granátové jablíčko nebo křídla jasmínu. Stačí si jen vybrat.

Pokud jste ještě vonnou svíčku nezkusili, neváhejte. Zaručujeme, že vás dostanou a na parafínové svíčky úplně zapomenete.