Bytové aroma difuzéry

Každý byt nejen zkrášlí, ale i zútulní bytové doplňky. Mohou to být různé aromalampy, sošky, bytový textil nebo například aroma difuzéry. Velký výběr aroma difuzérů, které obsahují přírodní parfémové vůně naleznete přímo v naší nabídce na MAUR.cz.

Co je aroma difuzér?

Aroma difuzér je skvělý bytový doplněk, který má podobu skleněné lahvičky, v níž se nachází vonná esence. Lahvička je uzavřena dřevěnou zátkou, která má uprostřed otvor, do něhož se vkládají tyčinky. Mohou být vyrobeny z přírodního bambusu, ratanu nebo rákosu.

RDHF-disp

Jako náplň se používají přírodní esenciální oleje. Výhodou je, že při uvolňování se nevytvářejí žádné škodlivé látky. Oleje mají blahodárný vliv na náš organismus – podporují soustředění a výkon, jsou ideální při relaxaci – uvolňují tělo i mysl.

V naší nabídce naleznete širokou škálu olejů. Za všechny jmenujme například levandulový, který poskytuje uklidňující účinky nebo patchouli, který má nejen účinky detoxikační, ale také pomáhá zlepšovat náladu, posilovat imunitu a zklidní organismus.

Naše difuzéry mají nádherný design a obsahují pouze přírodní esenciální oleje, které mají příjemnou vůni. Jsou vhodné nejen jako bytový doplněk, ale i jako netradiční dárek.

Jak difuzer používat:

Pokud chcete, aby difuzer správně fungoval, je potřeba dodržovat některá zásadní pravidla:

  • Správný objem

Při výběru je potřeba si uvědomit, do jak velkého prostoru bude difuzer umístěný. Jinou velikost bude mít difuzer umístěný v koupelně či na toaletě a jiný objem ten, který bude v obývacím pokoji nebo dokonce v nějakém sálu.

  • Umístění

Pro difuzer je potřeba najít vhodné místo – ideálně tam, kde neustále cirkuluje vzduch. Pak bude difuzer fungovat nejlépe. Difuzer však neumísťujte na místa, kde je neustálý průvan, neboť bude docházet k rychlejšímu spotřebovávání oleje a vonný efekt bude malý.

  • Počet tyčinek v difuzéru

Oproti jiným vonným přípravkům uvolňuje difuzer vůni sice jemně, ale dlouhodobě. Intenzitu vůně můžete ovlivnit počtem tyčinek. Zase platí, že v menších prostorách postačí menší počet, pro větší prostory volte tyčinek více.

  • Více vůně

Pokud chcete vůni intenzivnější, postačí otočit tyčinky tak, aby nasáknutá strana směřovala z difuzeru.

Pamatujte na bezpečnost

Aroma difuzéry jsou sice bezpečnější než vonné svíčky či vosky, přesto je třeba pamatovat na některá bezpečnostní pravidla. Dejte zejména pozor na děti a domácí mazlíčky. Aroma difuzery se používají jako dekorační předměty, je však potřeba umístit je z dosahu malých dětí či domácích mazlíčků. Oleje nejsou totiž vhodné pro vnitřní užití, jsou často hořlavé a navíc zanechávají skvrny na textilu.

Dále je vhodné dát pozor na povrch, kam budeme difuzer umísťovat. Esenciální oleje zanechávají skvrny na nábytku, je tedy vhodné difuzér podložit skleněným nebo keramickým táckem či podložkou.