Jak nejlépe pečovat o problematickou pleť

Problémy s akné jednou za čas potrápí každého z nás a to bez ohledu na věk či pohlaví. Akné často snižuje naše sebevědomí a zbavit se ho není vždy snadné. Na vznik akné má vliv celá řada faktorů. Mezi nejčastější pak patří hormonální změny, špatné životní prostředí, onemocnění, velký stres nebo problémy se zažíváním.

Péče o problematickou pleť

Samozřejmostí je dostatečná hygiena. Vznik pupínků a rozšířených pórů podporují bakterie nacházející se na kůži. Nedostatečná hygiena podporuje jejich množení. Je potřeba pokožku pravidelně čistit a to 2x denně – před spaním a ráno před aplikací krému.

Přípravky na čištění pleti

Vzhledem k tomu, že akné je často spojeno s mastnou pletí, lze používat čistící pleťové vody s obsahem alkoholu. Pokud jsou pro vaši pleť tyto přípravky dráždivé, využijte přípravky z nabídky přírodní kosmetiky. Přírodní kosmetika je k pokožce jemnější a je k dostání nejen v lékárnách, ale i  v obchodech s přírodními a bylinnými produkty. Pro čištění pleti jsou vhodná tonika s obsahem hřebíčku nebo tea tree.

Pro čištění pleti také můžete využít konjakovou houbu.

Konjaková houba je vyrobena z přírodního materiálu a její vlákna podporují čištění pórů. Má antibakteriální vlastnosti, hloubkově vyčistí pleť i ucpané póry a navíc je k pokožce velice šetrná.

Dalším přípravkem, který lze pro čištění pleti použít, je severní mýdlo. Pro jeho výrobu je využita celá řada tělu prospěšných surovin – oleje rakytníkový, lněný, ze semínek malin a ze sibiřského cedru, extrakty z klanoprašky, pupenců z břízy zakrslé, ostružiníku morušky a brusinek. Toto unikátní složení podporuje detoxikaci a hloubkové čištění, které je pro problematickou pleť důležité.

Pleťové krémy

Jakmile je pleť vyčištěná, je potřeba použít pleťový krém. Vybírejte z nabídky hydratačních krémů nebo krémů určených přímo pro aknózní pleť – poskytnou pokožce hydrataci a pomáhají regulovat kožní maz. Použít lze i krémy regenerační s obsahem tea tree nebo mateřídoušky.