Triphala

Zdraví máme jenom jedno a jeho udržování ve správné kondici je někdy složité a finančně náročné. Naštěstí existují způsoby, kdy lze podpořit zdraví příjemným způsobem a sice za pomoci prostředku, který skvěle chutná a je čistě přírodního původu. Bio Triphala je přírodní doplněk zdraví. Je to směs tří plodů -  Amalaki, Haritaki a Bibhitaki. Tuto směs používali již ve starověké Indii léčitelé, kteří se zabývali ajurvédskou medicínou.

lifespa-image-triphala-three-fruits-bowls

 Bylinám pro přípravu směsi je věnována mimořádná péče a díky šetrnému zpracování poskytují maximum účinných látek.

Účinky směsi a její příprava

Každý z plodů, z nichž je směs připravována, poskytuje specifické účinky, které využívá právě ajurvéda.

  • Amalaki obsahuje široké spektrum antioxidantů, bioflavonoidů a silnou koncentraci životně důležitých esenciálních aminokyselin, pozitivně ovlivňuje metabolismus, trávení a napomáhá při redukci hmotnosti.
  • Bibhitaki poskytuje účinky protiplísňové, antibakteriální a protirakovinné. Zlepšuje trávení a posiluje imunitu.
  • Haritaki ovlivňují funkce tenkého a tlustého střeva. Ajurvédská medicína jej používá i při léčbě hemeroidů a připisuje jim omlazující účinky na střeva a vyživující efekt pro mozek a nervy.

 

38860257

Příprava směsi je velice jednoduchá. Plody potřebné pro její přípravu se sklidí, usuší a namelou. Takto připravená směs je v BIO kvalitě. Navíc není doslazována a neobsahuje ani žádné konzervanty, barviva ani dochucovadla. Nejjednodušší možností je zakoupit produkt BIO Triphala 100g, který máme v nabídce, zde je již hotová směs připravená k použití.

Použití směsi

Směs se používá pro vnitřní očistu, regeneraci a obnovu organismu. Ajurvédská medicína používá směs pro očistu střev. Očista podporuje lepší vstřebávání živin. Směs je také používána pro očistu a harmonizaci celého těla. Pomáhá upravovat metabolismus jater, jemně detoxikuje tělo, čímž podporuje odstraňování toxinů z organismu (např. přebytečnou kyselinu močovou či cholesterol). Podporuje vylučování těžkých kovů, činnost trávicí, oběhové a dýchací soustavy, pomáhá regenerovat jednotlivé orgány těchto soustav. Podporuje hubnutí tím, že napomáhá odbourávat tuky. Díky tomu, že podporuje čištění krve, zároveň pozitivně ovlivňuje některá kožní onemocnění.

Směs je vhodná při častých zahraničních pobytech, častých změnách životního stylu či nepravidelnostech v životosprávě.

Konzumace:
1 – 2 čajové lžičky (2 – 5 g) denně
Směs můžete rozmíchat ve vodě, mléce, koktejlu či smoothie. Lze ji přidat do jogurtu nebo smíchat s medem a přidat do čaje.