Jarní péče o pokožku a tipy na JARO

Přechod z období zimního do jarního někdy bývá velmi vyčerpávající a to nejen pro náš organismus, ale i pro naši pleť. Ta je po zimě unavená a povadlá. Může za to chladné zimní počasí, které ji vysušuje. Je potřeba jí dodat svěží a zdravý vzhled, připravit ji na jarní sluneční paprsky a vysoké letní teploty, které jí opět dají zabrat. Jako vhodný pomocník pro naši péči se ukazuje přírodní BIO kosmetika.

Přírodní BIO kosmetika

Přírodní pleťová kosmetika poskytne vaší pokožce důkladné a komplexní ošetření – hydrataci, výživu i speciální ochrannou péči. Díky této kosmetice bude vaše pleť opět zářivá a krásná. To platí i pro ženy s citlivou pletí.

FreshSpa_group

Pokud chcete vaši pokožku připravit na jarní období, přinášíme několik tipů, jak na to:

Peeling

Nejprve je potřeba zbavit se staré kůže, která bývá po zimě suchá, drsná a šupinatá. Pro pokožku obličeje je potřeba používat peeling velmi jemný, který se provádí maximálně 3x za týden. Pokud jej budete používat častěji, můžete kůži podráždit a zároveň vysušit.

Hydratace

Ta následuje nejen po peelingu, ale i po obyčejném čištění pleti. Pokud chcete, aby byla vaše pleť zářivá, nebojte se investovat do kvalitního hydratačního krému. Dobrou volbou mohou jsou přírodní pleťové krémy. Pro mladší pokožku postačí hydratační krémy lehké, stárnoucí a zralá pleť uvítá péči větší.

Vhodná hydratace podpoří vyrovnané množství olejů, které se v pokožce nacházejí. Zkuste využiít třeba panenského arganového oleje, tady pozor na kvalitu. Ten originální z Maroka má silné regenerační a zvláčňující účinky a spolehlivě obnovuje vitalitu suché, vysušené, citlivé, poškozené nebo předčasně zralé pleti. 

 Nezapomínejte ani na oční okolí a rty.

Pozor na první sluníčko:)

Pleť na ni ještě není zvyklá a tak se sluníčkem opatrně. Pokud jste na sluníčko citlivější a budete na slunci déle a hlavně kolem poledne není od věci opalovací krém.

Pro zdraví vzhled naší pokožky však není důležitá jen péče zevní, ale i vnitřní. Je potřeba dodávat tělu dostatek tekutin, minerálů, vitamínů a dalších látek, které jsou potřebné pro jeho správné fungování. Také pobyt na zdravém vzduchu a dostatek spánku vaše pleť ocení. Jen pozor na první jarní sluneční paprsky.