Tipy na léto 2017

Tipy na léto 2017 a jak na opalování, aby sluníčko bylo stále Váš přítel.

Dnes byl opět krásný sluneční den a sluníčko svou intenzitu bude dále stupňovat.  Přece jen jsme teprve na konci května, ale už dnes slunce zářilo tak, že jsme všichni začali doma hledat přípravky na opalování.

 csm_after-sun-intro_Kopie_d45c2b9d46

Aby slunce bylo stále Vašim přítelem je dobré dodržet pár zakladních pravidel:

1. Omezit pobyt na přímém slunci během poledních hodin mezi 11. a 15. hodinou.
2.
Při pobytu na slunci se chránit pokrývkou hlavy, oblečením zakrývajícím ramena a slunečními brýlemi s UV filtrem.
3.
Miminka a malé děti nevystavovat přímému slunci.
4.
Aplikovat dostatečné množství ochranného výrobku. Množství aplikovaného výrobku je stejně důležité jako volba Ochranného Faktoru (OF). Aby byla zajištěna deklarovaná účinnost výrobku (výška OF), je potřeba aplikovat přibližně 6 plných čajových lžiček ochranné emulze. Spousta klientů používá méně než polovinu potřebného množství. Prostě nešetřete, spálená kůže za to nestojí.
5.
Používat výrobky sluneční ochrany, které chrání před UVB i UVA zářením.

Pokud jedete na dovolenou, krému si radši zabalte více. Doporučujeme začít s vyšším OF a postupně, až si pokožka zvykne OF snižovat. Ale záleží na fototypu Vaší pokožky, Čím světlejší tím důkladnější potřebujete ochranu před sluníčkem.

Po opálení ošetřete pokožku přípravkem po opalování, příjemně chladí, pomůže s hydratací pokožky a postará se, aby Vám opálení dlouho vydrželo. Hitem je také mléko po opalování do sprchy.

nohy

Pokud se jen přece trochu spálíte aplikujte speciální přípravky na spálení, pokožku zklidní a přinese Vám úlevu. A pokud můžete sluníčku se na chvíli vyhněte. Ať to není ještě horší. Nezapomínejte, že i ve stínu se opalujete. Sice ne tak intenzivně, ale slunce si Vás najde i tam.

Všechno, ale začíná pečlivým výběrem opalovacího krému, zvláště pokud máte citlivou nebo alergicky reagující pokožku. Konvenční prostředky na opalování obsahují spoustu chemických látek, některé diskutabilní, některé alergizující a u některých se vůbec neví jak si naše tělo s nimi poradí. Nejen pro osoby s citlivou pleti  nabízíme přírodní bio kosmetiku na opalování bez těchto chemických látek.

Přípravky jsou vyrobeny jen z čistě přírodních ingrediencí, bez chemických přísad a konzervačních látek. Například krémy LAVERA SUN nepronikají do pokožky, ale naopak vytvoří na jejím povrchu ochranný film, od kterého se škodlivé sluneční záření odrazí jako od zrcadla. Díky tomu je pokožka dokonale chráněna. Opalovací krémy a mléka jsou navíc obohaceny o pečující oleje a zklidňující bylinné výtažky, které pleť ochrání před podrážděním a ztrátami hydratace. 100% přírodní složení bez dráždivých látek je vhodné i pro osoby s alergicky reagující pokožkou nebo pro citlivou pleť dětí.

Všechni výrobci, kteří nabízí přírodní bio kosmetiku na opalování na MAUR.cz splňují ty nejpřísnější požadavky na přírodní kosmetiku. (LAVERA, TOPVET, ECO Cosmetics)

Přejeme Vám spoustu sluníčka, které hřeje opaluje a nepálí:-)