Tipy na péči o suchou pleť

Suchá pleť souvisí s nedostatečným vytvářením kožních lipidů (tuků), ztenčováním vrstev kůže. Působí obvykle napjatě a v některých oblastech i velmi hrubě.

Příčiny suché pleti pomou být různé, mohou to být faktory jako například:

Dědičnost - genetická dispozice k suché pleti je velmi častá příčina
Dehydratace - dehydratace není dobrá pro Vaše ledviny ani pro Vaši pleť  (tato varianta má při správné péči nejrychlejší návrat do normálu)
Nedostatečná péče -  suchá pleť hlavně u mužů je způsobena nedostatkem péče i muži by občas měli použít hydratační krém :-)
Kouření - kouření vysušuje pleť, vyrábí nehezké vrásky atd. Nejen aktivní kouření, ale i pobyt v zakouřeném prostředí je vstupenkou k nehezké suché pleti.
Stárnutí - stárnoucí pokožka ztrácí hydrataci a vysušuje se čím dál více.
Prostředí: Prašné, suché prostředí rovněž pomáhá k suché pokožce.  Například všudepřítomá klimatizace vysušuje, nebo dlouhý let letadlem. Kdo často cestuje letadlem určitě zná.
Léky - některé léky mají nepříjemné vedlejší účinky, třeba suchou pleť.
Stres - Vaše psychická pohoda či nepohoda bude vidět i na Vaši pleti.

 11709586_845063878909079_923379099582758008_n

Tipy jak pečovat o suchou pokožku:

1. Především pravidelně.  Čím pravidelnější péče tím lepší výsledky.  Nenechte se krátkodobě odradit, chvilku to potrvá.

2. Opatrně pleť vyčistěte. Vyhněte se přípravkům s obsahem alkoholu!  Už během čištění je třeba dodat pleti hydrataci. Ani myti obličeje mýdlem není vhodné. Na čištění doporučujeme například Čisticí emulzi od Natura Siberici, která už při čištění bude pleť hydratovat a pečovat.

3. Hydratace,hydratace , hydratace.....  Na den volte lehčí hydratační krémy například BIO 24 Hodinový intenzivní hydrytační krém Divoká růže & Makadamiový ořech 30ml  nebo novinku od Lavery Hydro efect sérum 30ml a na noc nechte pleť načerpat síly s mastnějším krémem například s Nočním krémem pro suchou pleť od Natura Siberici.

startseite-lavera-naturkosmetik-17c59

4. Nebojte se pleťových olejů. Pleťové oleje jsou pro suchou pleť to pravé.  Například originální Argánový olej. Vyzkoušejte ho použít místo nočního krému. Arganový olej dodá Vaši pleti dokonalou výživu.

5.  Pijte vodu. Zní to možná až moc obyčejně, ale je to pravda. Obyčejná neperlivá voda doplní hydrataci těla i pokožky. Dospělý člověk by měl vypít 2,5l tekutin.

6. Nestresujte se.  I chvilka pohody, kafíčko a dobrá nálada pomáha ke zdravé pleti. :-)

Přejeme Vám krásnou a zdravou pleť Váš MAUR.cz